2023 Dijital Pazarlama Trendleri

Her yeni yılda bir önceki seneden farklı mecralar ve akımlar meydana çıkıyor. Toplum olarak artık yeniliklere çok fazla açık ve hızlı adapte olabilen bir hale geldik. Her alanda yaşanan dijitalleşme ve kişiselleştirilmiş ürün arayışına girilen bu dönemde şirketlerin de dijital dünyada daha etkin, daha aktif bir rol almasına yol açtı. Peki pazarlama alanında neler değişti ya da gelişti?

2023 dijital pazarlama trendleri hakkında bilgi sahibi olarak işletmelerinizi bir adım öne çıkarabilirsiniz.

Kısa Videolar Bir Adım Önde

Herkesin bildiği gibi son dönemde Instagram, YouTube ve Tik Tok en çok kullanıcı çeken sosyal medya uygulamalarının başında yer alıyor. Bu uygulamaların içerisinde “Shorts” adı verilen kısa videoların yüklendiği bir alan bulunuyor. Burada kısa sürede tüketilen içerikler yer alıyor. 2023 yılında da dijital pazarlama trendlerinde kısa videoları kullanarak yeni bir pazarlama stratejisi uygulanması planlanıyor. Çok fazla içeriğin aynı anda tüketileceği mecralar çoğaldıkça içerikler olduğundan hızlı tüketiliyor ve kullanıcılar bir sonraki güne yepyeni içerikler görmek istiyor. Bu duruma bir çözüm olarak video yayınlama platformları, içerik üreticilerinin daha kısa videolar çekmesine teşvik ediyor. Özelliklede bu videolar influencerlar tarafından hazırlandığında ilgi daha da büyüyor. 2023 yılında markalar kısa videolarını influencer marketing ile birleştirerek çok daha güçlü bir dijital pazarlama stratejisi oluşturabilir.

NFT Pazarlama Bu Sene de Popülerliğini Koruyor

2022 yılında oldukça fazla ilgi gören ve büyük bir ekonomi oluşturan NFT pazarı, bu senede gelişimini sürdürecek. Z ve Y kuşağını yakalamak için markalar NFT koleksiyonlara ağırlık veriyor. Yeni NFT konsepteleri oluşturarak ürün ya da hizmetlerinizin marka değerini arttırabilirsiniz. NFT pazarlama yeni nesil tüketicileri bu senede etkilemeye devam edecek

Kişiselleştirilmiş İçeriklerle Fark Yaratın

2023 yılında kişiselleştirilmiş içerikler ön planda yer alıyor. Herkese uyan içeriklerden çok, özelleştirilmiş çözümler markaların odak noktası oluyor. İşletmeler artık müşteri personalarıyla doğru orantılı bir şekilde, birbirinden farklı beklenti veya istekleri olan müşterilerine kişiselleştirilmiş ve özel ihtiyaçlarını ele alarak çözümler üretmeli. Tüketim ihtiyaçları ve tüketim alışkanlıkları doğru bir şekilde belirlenerek hazırlanan ürün ya da hizmetlerin kişisel olma ihtimali oldukça yükseliyor. Bunların sonunda ise ürünü tekrar satın alma eğilimi artıyor, müşteri sadakati ve memnuniyet oranı oldukça yükseliyor.

Değerlerimiz Önceliğimiz

Yenilenirken ve farklı stratejilere kapılarımızı açarken temel değerlerimizin unutulmaması gerektiği ise stratejilerinizin en başında yer almalı. Yeniliğe ayak uydurmak oldukça önemli fakat markalarınızın temel kuruluş amaçlarını, kullanıcıların markanızı tercih sebeplerini unutmamalısınız. Bu sayede hem varolan kullanıcı kitlenizi koruyacaksınız hem de yeni kullanıcıları markanıza dahil edeceksiniz. Temel değerlerini unutmayan ve bu değerleri koruyan markalara olan sadakatin daha yüksek olduğunu hatırlatmak isteriz.

Sade ve Anlaşılır Mesaj Dönemi

Neredeyse herkesin gün içerisinde zamanının çoğu dijital mecralarda geçmeye başladığından beri zamanı doğru yönetmekte oldukça önemli bir hal aldı. Uzun, karmaşık ve çok fazla detay içeren metinlerin okunma oranları da oldukça düştü. Kullanıcılar artık kısa ve etkili içerikler görmek istiyor. Markalar da bunu dikkate alarak basit, doğrudan yerine sunulan mesajlar yayınlamaya özen göstererek tüm mecralarda bu stratejiyi uygulayabilir ve marka imajını yükseltebilir.

Yazılı Reklamın Yerine Sesli Reklam Öncelikte

Son yıllarda hem niş konularda hem de ana akım konularda hazırlanan podcastlerde rekor bir üretim söz konusu. 2023 yılında daha etkili bir dijital pazarlama iletişimi yapmak isteyen markaların listelerinde, podcastlere marka konumlandırması ve reklam planlaması yer almalıdır. Bunun yanı sıra kendi markalarınız için bir podcast içerik stratejisi hazırlayarak yükselen bu trendi daha efektif kullanılabilirsiniz. Bu yıl içerisinde sesli reklam tercihleri oldukça artış gösterecek. Özellikle mobil oyunları oynarken, oyunu kesintiye uğratmaması ve sorunsuz entegrasyon olması sayesinde sesli reklamlar 2023’te markalarda büyük ilgi uyandıracak.

Siz de markalarınıza değer katmak istiyorsanız, hedef pazarınıza uygun ve özgün kampanyalar oluşturmaya ve trendleri takip etmeye özen gösterin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir