Depo yöneticileri için IoT’nin faydaları

Teknoloji, tedarik zinciri ağlarındaki değişiklikleri hızla dönüştürmeye devam ediyor. Buna bağlı olarak, herhangi bir envanter yöneticisinin de karar vermek için yeterli veriye sahip olmaması en büyük endişelerden biri haline geliyor. Ancak, eski sistemlerin IoT cihazlarıyla güncellenmesi ve etkinleştirilmesi; izlenebilirlik, uyumluluk ve kalite yönetimi açısından genel verimliliği artırmaya yardımcı olabilir.

Günümüzde depolar kritik iş alanları olarak görüldüğünden, bu dönüşüme duyulan ihtiyaç gereklilik arz ediyor. Bu nedenle şirketler de gelişmek için sürekli olarak performanslarını artırmak zorunda kalıyor. IoT teknolojisinin bu sektördeki asıl amacı da bu şekilde ortaya çıktı.Bununla birlikte kuruluşlar yatırım maliyetlerini, güvenliğini ve büyüme potansiyelini göz önünde bulundurmalıdır. Bunun için IoT cihazlarını mevcut envanter yönetimi iş akışlarına entegre etmeleri gerekiyor.

İşte şirketlerin IoT ile yakalayabilecekleri bazı avantajlar:

1. Hatasız süreçler

IoT; envanter yönetimi, nakliye, muhasebe, sipariş alma ve ulaştırma gibi depo operasyonlarının yönetilmesine yardımcı olur. IoT’yi depolama alanlarına dağıtmanın başlıca avantajlarından biri de tüm işlemleri hatasız yerine getirmesidir. Öyle ki çeşitli uç noktalardan toplanan veriler otomatik olarak depoya girilir. Bu veriler yönetim sistemi ve envanter seviyelerindeki dalgalanmalara göre düzenli olarak güncellenir.

Manuel veri toplama ve girişi zaman alıcıdır ve genellikle hatalara neden olur. Ancak IoT depo yönetiminde kullanılarak envanter seviyeleri takip edilebilir ve her zaman yeterli stok bulunduğundan emin olunabilir. Böylelikle tüm talepler de sorunsuz bir şekilde karşılanabilir. Ayrıca stoklar belirli bir seviyenin altına düştüğünde, sistem otomatik olarak bir satın alma işlemi oluşturur ve stok sıkıntısını ortadan kaldırır. Bu da uzun vadede müşteri sadakatinin artmasını sağlar.

2. Üstün tahmine dayalı analiz

IoT cihazları tarafından toplanan veriler, etkin malzeme taşıma ve akıllı depo yönetimi yoluyla tedarik zincirinin optimize edilmesine yardımcı olur. Ayrıca talebi tahmin etmek ve envanteri buna göre sipariş etmek, yeterli bilgiyi verir. Aynı zamanda veriler, önce stoktaki hangi öğelerin taşınması gerektiğini görmek için de kullanılabilir. Tahmine dayalı analiz, eyleme geçirilebilir öngörülerle deponun genel verimliliğini belirlemede son derece yardımcı olur ve kuruluşlar için daha yüksek kârlar sağlar.

Otomatik veri toplama ve gerçek zamanlı analiz, yöneticilerin karar verme çabalarını da azaltır. Önlerindeki anahtar sayılarla, planları uygulamaya koymak ve bunları mükemmel bir şekilde yürütmek için daha az zaman harcarlar.

3. Kolaylaştırılmış filo yönetimi

IoT teknolojisi, filonun uzaktan izlenmesini sağlar. Depo yöneticileri planlanan teslimatlar için uygunlukları da dahil olmak üzere araçlarının takibini yapabilir. Yöneticilerin araçların durumunu izlemesine ve acil onarım maliyetlerini azaltabilmek için yaklaşan sorunları tespit etmesine olanak tanır. Gerçek zamanlı lastik basıncı yönetim sistemleri, rota optimizasyon sistemleri ve sürücü izleme sistemleri, stokların hedefe zamanında ve uygun şekilde ulaşmasını sağlar. Stok taşımacılığının maliyetleri, gereksiz rölantiyi azaltarak düzensiz hızlanma ve yavaşlama durumlarından kaçınıp ani frenlemeyi kontrol ederek ve yakıt verimliliği elde etmek için ortalama hızı koruyarak da kontrol edilebilir.

4. Daha iyi tahmin

IoT cihazları, talebi tahmin etmek için kullanılabilecek çok sayıda veri toplar. Bu veriler, depo yöneticilerinin envanterlerini daha iyi planlamalarına ve belirli kalemlere olan talebi tahmin etmelerine yardımcı olabilir. Verileri incelemek, yöneticilerin müşteri davranışındaki kalıpları tespit etmesine yardımcı olur. Depo yöneticileri, IoT’yi diğer tahmin yöntemleriyle birlikte kullanarak gelecekteki talebin daha doğru bir resmini elde edebilir ve envanter yönetimi konusunda daha iyi kararlar alabilir. Ayrıca müşteri talebindeki eğilimleri belirleyerek ve bunlara göre hemen hareket ederek stokları yeniden sipariş etme süresini bile tahmin edebilirler.

5. Mevzuata zamanında uyum

IoT cihazları, yüksek düzeyde düzenlenmiş üretim endüstrilerinde uyumluluk için izlenebilirliği ve envanter yönetimini kolaylaştırma potansiyeline sahiptir. Blok zinciri teknolojisinin uygulanması, sevk edilen ürünler hakkında doğru bilgiler vererek tüm süreç boyunca mevzuata uygunluğun sağlanmasına yardımcı olur.

IoT teknolojisi, artık her şirketin nihai hedefi olan daha iyi bir müşteri deneyimi sunmak için her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Şirketler ayrıca iş operasyonlarında şeffaflık ve verimliliği de üst düzeye çıkartıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir