Robotik Uygulamalarda .Net Core

.Net Core Nedir?

Microsoft tarafından geliştirilmiş açık kaynak yazılım platformudur. 2016 yılında teknoloji dünyasına katılarak  uygulamaların daha güvenli ve yazılım geliştirmenin  daha kolay hale getirilmesi sağlanmıştır. .Net core sayesinde bir çok güzel özellik yazılım geliştirme dünyasına katılmıştır.

.Net Core ile Gelen Yenilikler

Sahip olduğu bir çok kütüphane ve araçlar sayesinde performans açısında oldukça yüksek,

ve gelişime açık, sürdürülebilir yazılımlar oluşturulabilmektedir. Açık kaynak kod oluşu ve esnekliği sayesinde modüler bir alt yapıya sahiptir. Bu sayede paket yada kütüphane eklemek oldukça kolay bir hal almıştır. Dependency Injection (bağımlılık enjeksiyonu) özelliği sayesinde dış bir yazılıma ihtiyaç duymadan bağımlılık mminimuma indirilmektedir. Arayüzler ve dependency injection sayesinde birim testleri için oldukça kolay bir hal almıştır. İçerisinde bulunan Tag Helper özelliği sayesinde HTML elementlerini kullanıcı arayüzü oluştururken kullanarak, basit kodlama ile güzel arayüzler oluşturmak mümkündür.

Https güvenlik sertifikalarını varsayılan olarak kullanarak, web uygulamaları üzerindeki trafiğin daha güvenli gerçekleşmesini sağlamaktadır. Async/await anahtar kelimeleri sayesinde asenkron Web Api oluşturmamıza imkan sağlamaktadır. Asenkron api oluşturmasının faydalarından biri performans , diğeri ise daha az kod ve kod yönetimini kolaylaştırmasıdır. Razor pages özelliği sayesinde MVVM ( Model-View-ViewModel ) yapısına çok benzer bir geliştirme özelliği sunmaktadır. Sadece web uygulamarında değil, mobil arka uçların, Iot uygulamalarının, bulut tabanlı uygulamaların, web hizmetleri ve daha bir çok uygulamanın oluşturulmasını desteklemektedir.

Cross-platform özelliği sayesinde Mac Osx, Linux ve Windows işletim sistemleri üzerinde sorunsuz çalıştırma sağlanmaktadır. Container sayesinde Kubernetes, Docker ve diğer teknolojilerin kolay bir şekilde uygulama içinde kullanmamıza olanak sağlamaktadır.

.Net Core Robotik Uygulamaların Neresinde ?

Cross-platform özelliği sayesinde Linux işletim sisteminde console uygulaması olarak robotic api uygulamalarında .Net Core ile geliştirme yapmak mümkündür. Restfull servisleri sayesinde hem güvenli hem de şüphesiz bağlantı kurulması sağlanmaktadır. .Net Core ile robotik uygulamasında https ile haberleşme sağlanmaktadır.

C++ ile yazılan gömülü sistemler ile entegresi sağlanmaktadır. IIS kullanmaya gerek duymaksızın geliştirme yapmak mümkündür. Robotik uygulamaların arayüzleri için de .Net Core MVC ile geliştirme yapmak daha kolay olmaktadır. Biz de şirketimizin robotic uygulamalarını .Net Core ile api sayesinde haberleşme ve .Net Core MVC ile arayüzlerini geliştirmekteyiz. Böylece yüksek performanslı, gelişime açık uygulamalar geliştirmek daha güvenilir halde yapılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir