Yapay Zekâ (AI)

Son yıllarda, yapay zekâ hızla gelişmekte ve gelecekte daha çok hayatımızın içinde olacaktır. Yapay zekâ, robotların, makinaların ya da diğer teknolojik aygıtların içerisine yerleştirilen çip sayesinde, insan zekâsı benzeri görevleri gerçekleştirilmesini mümkün kılar. Tıptan eğitime, askeriden tarıma, madencilikten bankacılığa kadar birçok farklı alanda bu teknoloji oldukça fazla kullanılmaktadır. Belki farkında olmadan belki de bilinçli olarak gün içerisinde birçok yapay zekâ teknolojine sahip uygulamalar kullanmaktayız. Gelin gündelik hayatınızı etkileyecek birkaç tane yapay zekâ uygulamasına birlikte göz atalım.

  • Chat GPT

Adından da anlaşılacağı gibi bir Chat botu olarak tanımlayabilirsiniz. Bu yapay zekâya istediğiniz tüm soruları sorabilir, ister bir yazılımcı kodu isterseniz de bilim sorularını iletebilirsiniz. Dil çevirisi, blog ve makale yazımı, tavsiye, sınıflandırma, matematiksel denklem çözme gibi birçok fonksiyonu bulunmaktadır. Türkçe dil desteği mevcuttur ve ücretsizdir.

  • Supernormal

Pandemi ile birlikte online toplantıların artışı gözle görülür derecede arttı. Siz de online toplantılar yapıyor ve bu toplantıların notlarını almakta zorlanıyorsanız bu yapay zekâ tam size göre. Google Meet, Zoom, Teams ve Webex sistemlerini desteklemektedir. Toplantı sonrasında tüm konuşulanları metne çevirip içindeki algoritma ile yapılacak aksiyonlar, önemli notlar gibi başlıkları size iletebilir. Sadece İngilizce desteklemektedir ve ücretsizdir.

  • Lensa ai

Bir çeşit görüntü işleme platformudur. Kullanıcılar resimlerini kolayca yükleyebilir ve yapay zekâ kullanıcıların yüklediği resimleri analiz ederek kullanıcıya özel modelleme yaparak yeni avatar resimleri elde edebilirsiniz. Avatarlar yaklaşık 40 dakikada oluşturulmaktadır. IOS ve Android uygulamaları mevcuttur. Fotoğraf başı ücretli olarak verilmektedir.

  • Profilepicture ai

Sosyal medyada bir trend haline gelen avatarları yapan bir yapay zekâ uygulamasıdır. Şu zamana kadar 1.5 milyondan fazla resim üretilmiştir. Lensa ai alternatifi olarak da düşünebilirsiniz.

Sadece İngilizce desteklemektedir. Fotoğraf başı ücretli olarak verilmektedir.

  • Narakeet

Etkileyici bir sunum yapmak için dış ses çok önemlidir. Narakeet bunun için geliştirilmiş isminde bir yapay zekâ uygulmasıdır. Bu yazılımda isterseniz metinleri yükleyip dış ses gibi müzik formatlarında indirebilir isterseniz de direk sunumun açıklamalarını okutabilirsiniz. Özellikle bir videoyu birden fazla dil ile seslendirme yapacaksanız tam aradığınız bir yazılımdır. Seslendirmede Türkçe dil desteği olup arayüzü İngilizcedir ve ücretsizdir

  • Magic Studio

Fotoğraflarınızın arka planlarını ya da o karede bulunan herhangi bir nesneyi kaldırmayı kolay hale getiren Magic Background Eraser ile arka planınızı tamamen silebilir ve yerine başka bir görsel koyabilirsiniz. Magic Eraser ile fotoğraflarınızdaki bir objeyi ya da kişi kaldırmak için kullanabilirsiniz. Sadece İngilizce desteklemektedir ve ücretsizdir.

  • Thing Traslator

Google alt yapısı ile oluşturulmuş bir yapay zekâdır. Teknolojinin gelişmesiyle dünyada dil bilme zorunluğu gün geçtikçe ortadan kalkıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri olan Thing yapay zekâsı, cep telefonunuzla gösterdiğiniz objenin adını birden fazla dile çevirip size iletebiliyor. Ayrıca konuşma engelli kişiler içinde direk seslendirme hizmeti de mevcut. Sadece İngilizce desteklemektedir ve ücretsizdir.

  • Imglarger

Hepimizin düşük kaliteli ve bulanık fotoğrafları vardır. Imglarler yapay zekâsı düşük kaliteli fotoğrafları 8 kat daha büyütmenizi ve netlik sağlamasını yapacağınız bir yazılımdır. İçindeki yapay zekâ; pixelin renk tonunu, kalitesini ve etkileşimini anlayarak fotoğrafınızı işlemektedir.

Sadece İngilizce desteklemektedir ve ücretsizdir.

Birçok kişi yapay zekanın başarısını ve kolaylığını benimsedi, peki ya siz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir