Yeni kurumsal yazılımlarda aramanız gereken 3 özellik

Kurumsal teknoloji yatırımları hem yeni başlayanlar hem orta ölçekli şirketler hem de büyük kuruluşlar için en önemli altyapı yatırımları arasında bulunur. Bu araçlar, kuruluştaki her çalışan tarafından kullanılabilir ve çoğu durumda göreve özel sayısız başka aracın entegre edilmesinde ve düzenlenmesinde rol oynar. Genellikle diğer tüm BT altyapısının üzerine inşa edildiği platformlardır.

Kurumsal kaynak planlama (ERP) araçları buna iyi bir örnektir. Bir kuruluşun ERP sistemi, şirketin yazılım ve verilerinin entegrasyonunda merkezi bir rol oynamalıdır. Bu nedenle, çalışanların şirketin teknoloji kaynaklarına ne kadar iyi erişebileceği ve kullanabileceği üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

ERP Araçlarında Nelere Dikkat Edilmeli?

En iyi kurumsal aracı seçme süreci genellikle yorucudur ve ardından kurumsal düzeyde yeni yazılımların uygulanmasında sıklıkla karşılaşılan zorluklar gelir. Ancak, teknoloji ilerledikçe kurumsal yazılıma yönelik olarak geçmişte yaşanan zorlukların çoğunu ortadan kaldıran yeni yaklaşımlar var. İşte daha önce elde edilemeyeceği düşünülen ancak artık kurumsal yazılımlarını yükseltmek isteyen şirketler için gerçek olan üç özellik:

1. Kullanıcı Dostu Uygulama ve Entegrasyon

Uygulama, yeni kurumsal yazılımları benimseyen kuruluşlar için zorluklara neden olabilir. Önde gelen platformların çoğu, ürünün diğer çeşitli teknolojilerle entegre edilebileceğinin reklamını yapsalar bile, entegrasyon için varsayılan olarak tasarlanmamıştır. Genellikle bu entegrasyon tanımı, yeni yazılımın eski sistemlerle birlikte çalışabilmesini sağlayan bağlantılara veya yamalara bağlıdır.

Entegrasyondaki zorlukların çoğu, tüm bu bağlantıların ve yamaların çalışmasını sağlamaktan kaynaklanır. Aksi takdirde çalışmayan teknolojiler birlikte çalışabilir. Birçok ERP ürünü ve diğer kurumsal teknolojiler hala bağlantılara ve yamalara bağlı olsa da giderek ilgi gören daha iyi bir yaklaşım var.

Öncü platformlar artık mümkün olduğunca çok sayıda eski yazılım platformu, iş akışı ve veri sistemiyle bağlantı kuracak şekilde varsayılan olarak tasarlanıyor. Bu platformlar kendi ortamlarında çalışan tüm sistemleri aktif olarak arıyor ve onlarla bağlantı kuruyor. Bu, bir uygulama sürecine başlamak için tamamen farklı bir konumda bulunuyor.

Birlikte çalışabilirlik için yeni bir sistem aranıyorsa; ayıklama, dönüştürme ve yükleme (ETL) işlevine dikkatlice bakılması gerekir. Böylelikle kullanılmak istenen kurumsal uygulamalar, ETL’de mükemmel olacak ve yamalar ve bağlantılarla uğraşmadan eski sistemleri kolayca algılayacak, yükleyecek ve dahil edecektir.

2. Kaynak Planlama ve Orkestrasyon

Kurumsal çözümler, çeşitli iş süreci alanlarından ve ilgili veri tabanlarından bilgi alışverişi yoluyla bir şirketin işinin birden fazla yönünü entegre etmek için tasarlanmıştır. Kurumsal uygulamaların işlevleri veya odaklandıkları alanlar, kapsamlı olmaya çalıştıklarını gösteriyor. Müşteriler kesinlikle silo halindeki sistemleri ve verileri etkin bir şekilde birleştiren kapsamlı bir çözüm bekliyorlar.

Kurumsal sınıf yazılımların yapabilecekleri ERP’lerden, işletim sistemlerinden ve hatta platformlardan daha büyük. Çoğu işletme aynı anda birden fazla kurumsal platform kullanır. Kaynak planlama ve yönetimi için bir ERP, gelir yönetimi için bir borç hesapları ve ödemeler çözümü ve boru hattı yönetimi için bir satış veya müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) kullanabilirler. Bu çözümlerin her biri kendi amaçları için iyi çalışsa da bir kuruluşun tüm ihtiyaçlarını karşılamada gerçekten kapsamlı olma açısından yetersiz kalırlar. Basitçe bunu yapmak için tasarlanmamışlardır.

İş liderleri, kurumsal araçları göreve özel uygulamalardan ziyade, çekirdek teknolojinin dışına çıkmak zorunda kalmadan çok sayıda farklı kurumsal ihtiyacın karşılanabileceği ekosistemler olarak düşünmelidir. Piyasadaki en iyi yeni kurumsal platformlar esnek, ölçeklenebilir ve geniş bir yetenek yelpazesi sunuyor.

3. Karar Destek, İnsan Takviyesi ve Süreç İyileştirme

Yapay zeka, ileriye dönük olarak uygulanan tüm kurumsal teknolojilerin bir bileşeni olmalıdır, ancak sadece herhangi bir AI değil. Sohbet robotları gibi basit yapay zeka özellikleri artık neredeyse her yerde bulunuyor, ancak daha olgun yapay zeka teknolojileri, çoğumuzun alıştığı temel sohbet ve optimizasyon işlevlerini çok aşan yeteneklere sahip.

En azından seçilen platform, yöneticilerin iyi, veriye dayalı kararları her zamankinden daha hızlı almasını kolaylaştırmalıdır. Yapay zekanın rolü, insanlar için seçimler yapmaktan ziyade, tek bir kişinin makul bir sürede asla işleyemeyeceği büyük miktarda veriyi işlemek ve düzenlemek için büyük ölçekte çalışarak insan karar verme sürecini desteklemek olmalıdır. Yazılım aynı zamanda kalıpları ve eğilimleri tanıyabilmeli ve bunları kullanıcılara gösterebilmelidir.

Yapay zeka ayrıca süreçleri denetleme, verimsizlikleri tespit etme ve süreç iyileştirmeleri için önerilerde bulunma becerisine de sahip olmalıdır. Birçok kurumsal ürün, halihazırda gelişmiş yapay zeka işlevselliği içermektedir ve yapay zeka gelecekteki büyüme ve başarıyı büyük ölçüde etkileyeceğinden, alıcılar seçeneklerini dikkatle incelemelidir.

Çoğumuz için “kurumsal” tanımlaması, ürünün kuruluşların belirli bir sorunu çözmesine yardımcı olacağını veya belirli bir dizi yetenek sunacağını gösterir. İleriye dönük olarak yöneticiler, birleşik bir platformda bir dizi işlev sunan ekosistemlere daha çok benzeyen çözümler aramalıdır. Uygulama hızlı ve kolay, yetenekler geniş ve ölçeklenebilir olmalıdır. Ve nihayetinde, kurumsal çözümler liderlere daha fazla görünürlük ve daha iyi kararları daha hızlı alma olanağı sağlamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir