Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mühendislik , Yazılım ve Donanım firması Tekhnelogos’u Ar-Ge merkezi olarak onayladı.

Tekhnelogos ( ZetaCAD), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 543. No’lu  Ar-Ge merkezi olarak onaylandı. 

Tekhnelogos Yazılım ve Mühendislik Hizmetleri, gelişmiş altyapısı ve uzman yazılım kadrosuyla güçlü bir Teknoloji firması olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak onaylandı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tekhnelogos Genel Müdürü Dr. A. Selami Çalışkan, yeni teknoloji üretimi konusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın taşıdığı vizyonu paylaştıklarını ve bu doğrultuda Tekhne Labs ismini verdikleri Ar-Ge merkezini hayata geçirdiklerini bildirdi.

Doğru İnsan kaynağı – Doğru Proje yapılanmaların – Zamanın Ruhunu Doğru Okuma eşleşmesinin teknoloji üretimine büyük katkısı olduğunu belirten Çalışkan, “Teknolojiye, bir çok firmanın harcamalarını kıstığı bir dönemde yatırım yapmanın Türkiye’nin geleceğine olan güvenin bir göstergesi olduğunu ve bunun, kurumların genç kuşaklara olan bir borcu olduğunu ifade etti. Teknoloji üreten ülkelerin birbiriyle olan gelişmişlik makasının tarihte hiç olmadığı kadar hızlı açıldığı bu dönemde, en önemli etkenin yetişmiş, güncel kalabilen, rekabet edebilir ve yenilikçi insan gücü olacaktır. Türkiye’de irili, ufaklı bir çok sektöre yaptığımız katkıları yeni dönemde yazılımın yanına donanımı da katarak arttırmak istiyoruz. Mevcut Ar-Ge personelimiz ile birlikte şu anda üzerinde çalıştığımız 7 tane proje var. Hedefimiz çığır açıcı ve hayatları kolaylaştırıcı, hayata dokunan global projeleri gerçekleştirmek.” değerlendirmesinde bulundu.

Çalışkan, sundukları enerji sektörüne özel mühendislik hizmetlerine ilave olarak, yapay zeka, robotik teknolojileri, makine öğrenmesi ve arttırılmış gerçeklik çalışma alanlarını da ilave ettiklerini ve teknoloji üretiminde ana unsurun yetişmiş insan gücü olduğunu belirterek, Türkiye’nin ileri teknoloji üretmek adına yeni bir sanayi devrimini beklemeden doğru yöndeki hareketine ivmelenerek devam etmesi gerektiğini vurguladı.