En İyi Yazılım Filmleri Önerileri

yazılım filmleri

Yazılım dünyasıyla ilgili heyecan verici bir film arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Çünkü söz konusu alana ilgi duyan herkese hitap edebilecek yazılım filmleri listesi hazırladık! Titizlikle seçtiğimiz yazılım ile ilgili filmler, eğlenerek yeni bilgiler edinmenizi sağlayacak. 

Yazılım Filmleri Önerileri


Teknoloji dünyasına dair ilham verici ve keyifli yapımları bir arada incelemek istiyorsanız, hazırladığımız yazılım filmleri listesi tam size göre! Öneri listemize aldığımız yapımların sıralamasının tamamen rastgele olduğunu, puan veya izlenme oranlarına dayanmadığını belirtmekte fayda var! Listede yer alan bazı filmlerin bilgisayar ya da yazılımla doğrudan ilgili olmadığını fark edebilirsiniz. Ancak aktardığı mesajlar ve anlatım tarzlarıyla her yazılımcının ilgisini çekecek yapımlar olduğunu söyleyebiliriz. İşte, ilham ve keyfi bir arada sunan yazılımcıların izlemesi gereken filmler listemiz;

  • Who Am I
  • Kartal Göz
  • Tron
  • I Am Mother
  • Yaşam Şifresi
  • Steve Jobs
  • Chappie
  • Kayıp Aranıyor
  • Ben Robot
  • Silikon Vadisi Korsanları

Yazılım İle İlgili Filmler

Yazılım sektörü, günümüzde giderek daha fazla önem teşkil ediyor. Gizli sırları çözme yetenekleriyle öne çıkan hackerlar ve teknolojinin gelişimi gibi konular birçok film yapımına ilham veriyor. Bilim kurgu, bilgisayar mühendisliği filmleri, gerilim ve biyografik türlerdeki çeşitli yapımlar, pek çok izleyicinin yazılım dünyasında keşfe çıkmasını sağlıyor. Bahsettiğimiz konular ilginizi çekiyorsa hazırladığımız yazılım filmleri listemize göz atmak isteyebilirsiniz. 

Who Am I ( IMDb: 7.4 )

4 Eylül 2015 tarihinde izleyicilerle buluşan Who Am I, gerilim ve heyecan dolu bir başyapıt! Baran bo Odar yönetmenliğinde çekilen ve yazılım filmleri önerilerinde yerini alan bu yapım, genç bir bilgisayar dehası olan Benjamin’in hikâyesini anlatıyor. Tüm dünyada tanınan biri olmayı arzulayan Benjamin, bir gün hiç bilmediği bir yeraltı hacker grubu tarafından çağrılıyor. Başkarakter, bu tehlikeli teklifi kabul ediyor ve hayatının enteresan bir dönemine geçiş yapıyor. Çıktığı bu yolculukta, beklenmedik tehlikelerle baş etmeye çalışan karakterin, kimlik arayışına şahit oluyoruz.   

Kartal Göz ( IMDb: 6.6 )

Kartal Göz, Jerry ve Rachel adlı iki yabancının, tanımadıkları bir kadın tarafından rehin alınmalarını konu alıyor. İki kişiyi rehin alan bu kadın, rehinelerin sırlarına tüm detaylarıyla hâkim! Politik bir suikast için kullanılmak üzere olduklarını fark eden iki rehine, işbirliği yapmaya karar verir ve hikâye tüm sürükleyiciliğiyle devam eder. Sinema dünyasının kült yapımları arasında yer alan Kartal Göz, yazılım filmleri arasında işaret edebileceğimiz keyifli bir yapıt!

Meraklı bir yazılımcı adayı olarak, film haricinde farklı kaynaklara ulaşmak istiyorsanız React mülakat soruları içeriğimize göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Tron ( IMDb: 6.9 )

Dijital bir dünya olan Tron’u ve bu dünyayla tanışan Sam Flynn isimli karakterin hikâyesini izliyoruz. Babasının gizemli kayboluşunu araştırmak üzere yola çıkan genç teknoloji meraklısı Sam, kendini büyüleyici görsel efektlere sahip, 3 boyutlu bir maceranın içinde, yani Tron’da buluyor. Babasının 25 yıldır yaşadığı bu benzersiz evrene adım attıktan sonra filmin en heyecan verici bölümü başlıyor. Bilgisayarın sınırlarını zorlayan ve teknolojinin hüküm sürdüğü bir düzeni anlatan Tron, yazılım filmleri listemizde ilginizi çekebilecek bir yapım! 

I Am Mother ( IMDb: 6.7 )

Bu yapım, insanlığın neredeyse yok olduğu bir dünyadaki kurguya odaklanıyor. Söz konusu dünya, korkunç bir felaketle harap olmuş durumda ve insanlar artık yok! Ne var ki bir süre içinde dünyayı yeniden insanlarla doldurmak için özel bir yapay zekâ olan Anne tasarlanıyor. En mühim görevlerinden biri ise, genç bir kızı yetiştirmek oluyor. Ancak yetiştirilmekte olan genç kızın dünyaya dair sorgulamaları ve bir yabancının belirmesiyle, hikâyede pek çok şey değişiyor.

Yaşam Şifresi ( IMDb: 7.5 )

Yaşam Şifresi, yönetmen Duncan Jones’un imzasını taşıyan ve yazılım ile ilgili filmler arasında yerini korumaya devam eden bir bilim-kurgu harikası! Moon yapımı ile tanıdığımız Jones, bu yapımında izleyicileri devlet destekli gizli bir deneyin içine sürüklüyor. Bir askerin karşılaştığı heyecan dolu macera, yapay zekâ odaklı filme soluksuz bir aksiyon katıyor. Eğer yapay zekâya ilgi duyuyorsanız, yapay zeka olumlu ve olumsuz yönleri başlıklı içeriğimize göz atmanızı öneririz. 

Steve Jobs ( IMDb: 7.2 )

Oscar ödüllü yönetmen Danny Boyle’un gözünden teknoloji devi Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ın yaşam öyküsünü izliyoruz. Jobs’ın benzersiz vizyonu ve kişiliği, izlen herkesin dikkatini çekiyor ve teknoloji dünyasında heyecan verici bir yolculuğa çıkarıyor. En iyi yazılım filmleri kategorisinde değerlendirdiğimiz bu yapım, Steve Jobs’un hayatını ele alarak yazılımcıların mesleki vizyonuna olumlu katkı sağlıyor.  

Chappie ( IMDb: 6.8 )

Yakın gelecekteki otoriter bir dünyada geçen Chappie, yazılım filmleri listemizin gözdelerinden! Heyecan verici bu bilim kurgu filminde devletin baskıcı robot polis güçleriyle dolu bir dünyayı ve mekanik kolluk kuvvetlerine başkaldırmaya hazırlanan insanları izliyoruz. Yapım, izleyiciyi teknolojinin sınırlarını sorgulamaya yönlendiriyor ve insan doğasının derinliklerine doğru yolculuğa çıkarıyor.

Yazılım dünyasına giriş yapmak istiyor ve film, kitap gibi kaynak arıyorsanız Java mülakat soruları başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz. 

Kayıp Aranıyor ( IMDb: 7.6 )

Kayıp Aranıyor, bir babanın çaresizce kaybolan kızını bulmak için dijital dünyada çıktığı yolculuğu anlatıyor. Dokunaklı bir gerilim filmi olan bu yapımda, David Kim’in yerel polisten ümidini kesip kaybolan kızını aramak üzere kendi başına harekete geçmesine şahit oluyoruz. Kayıp kızına ait bilgisayarda derinlemesine araştırma yapan baba, genç kızın kişisel dünyasına giriş yaparak bilmediği sırlarla yüzleşiyor ve kızının izini bulmak için bıraktığı dijital ipuçları takip etmek zorunda kalıyor.

Ben Robot ( IMDb: 7.1 )

Robotların toplumda önemli bir yer edindiği 2035 yılında geçen ‘Ben Robot’,  robotlarla dolu bir dünyada yaşamaya çalışırken robot fobisiyle mücadele etmeye çabalayan Del Spooner’ın hikâyesini anlatıyor. Filmde gözlemlediğimiz bu alışma sürecinde işler iyice karmaşık bir hale geliyor ve Spooner, üzerinde çalıştığı bir cinayet davasında katilin bir robot olabileceğinden şüphelenmeye başlıyor. Etkileyici bir gerilim ve bilim kurgu deneyimi sunan bu yapım, yazılım filmleri listelerinde olması gereken bir başyapıt!

Silikon Vadisi Korsanları ( IMDb: 7.2 )

1999 yapımı etkileyici bir biyografi ve dram filmi olan Silikon Vadisi Korsanları, bilgisayar dünyasının dev isimlerini anlatıyor. Yapım; Bill Gates, Steve Jobs, Steve Wozniak, Steve Ballmer ve Paul Allen gibi tanıdık simaların üniversite yıllarından başlayarak Microsoft ve Apple gibi dev şirketleri nasıl kurduklarını ve geliştirdiklerini özetliyor. Seyir keyfini maksimuma çıkaran film, izleyiciler için bu dâhi isimlerin kişisel ve profesyonel hayatlarına derinlemesine bir bakış sunuyor. Bilgi teknolojisi dünyasının kahramanlarını ve onların etkilerini keşfetmek isteyen herkes için yazılım filmleri arasında gösterilebilecek bir yapım!

Yazılım dünyasına dair ilham veren birbirinden sürükleyici bu filmler, öğrenim kaynağınız olabilir. Teknolojiye farklı perspektiflerden yaklaşmanızı sağlayacak en iyi yazılım filmleri için seyir keyfine hemen başlayın!  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir