2022 TekhneStar’ı Ekin’den TekhneStars Süreci

Merhaba! Ben Ekin, 2022 TekhneStars’da sosyal medya stajyeri olarak yer aldım. Bu yazıda TekhneStars sürecinde deneyimlediklerimi paylaşacağım.

TekhneStars başvurularının açıldığını gördüğümde diğer staj programlarından farkını hemen anlamıştım. Bu aşamada bizden temel bilgilerin yanında hangi departmanda çalışmayı istediğimizi soruyorlardı ve bunları önceliğe göre sıralamamızı istiyorlardı.

İnsan kaynakları ile görüşme

Başvurular tamamlandıktan sonra kısa süre içinde mail ile olumlu geri dönüş aldım. Bu mailde ilk mülakat için tarih aralığı da belirtilmişti.

İlk mülakat, İnsan Kaynakları departmanından Büşra Hanım ile gerçekleşti. Samimi ve kendimi iyi ifade edebildiğim bir sohbet havasında geçti. Bu sırada hem kişisel becerilerim ve deneyimlerimi hem de bunları en iyi hangi departmanda gösterebileceğimi konuştuk. Tekhnelogos’un şirket kültürü ve hangi işlere imza attığı hakkında da daha iyi bilgilendirilmiş oldum.

Teknik mülakat

Yine kısa bir sürenin ardından mail ile dönüş yapıldı. İlk mülakatım olumlu geçmişti ve ikinci teknik mülakat için tarih belirlendi. İlk mülakatta departman olarak Marka İletişim ve Sosyal Medya üzerinde durmuştuk. Teknik mülakatta da Sosyal Medya ve İçerik Uzmanı Beyza Hanım ile görüşme gerçekleştirdik. Oldukça keyifli geçti sohbetimiz, alana dair bilgi ve deneyimlerden konuştuk. Genel olarak şirkette bu konuda neler yapıldığı ve bizim neler yapabileceğimiz hakkında iyi bir fikir sahibi olmuştum.

TekhneStars’lı olduktan sonra

Teknik mülakatın ardından başvurumun olumlu sonuçlandığını ve artık bir TekhneStar olduğumu öğrendim. Mailde aynı zamanda gerekli belgeler ve sürecin detayları hakkında bilgilendirme için de iletişime geçileceği paylaşılmıştı. Bu açıdan maille bilgilendirilmenin oldukça yol gösterici olduğunu düşünüyorum.

Şirketteki ilk günümde tüm stajyer arkadaşlarımın bir masa etrafında toplandığını hatırlıyorum. Oldukça renkli bir ekip olacağımızın ilk ipuçlarıydı sanırım o masa etrafındaki sohbet. Hem İK hem yazılım, kısaca tüm ekiplerin bize oldukça sıcakkanlı yaklaştığını söyleyebilirim. Mentorum Beyza Hanım ile de tanışmış oldum.

Mentorler

Mentorler, stajyerlerin uzmanlığına göre atanıyordu. Örneğin, yazılımcılar backend ya da frontend çalışıyorlarsa buna uygun mentorlere atanmışlardı. Bu kısıtlayıcı olmaktan ziyade iletişimi kolaylaştırma açısından pratikti. Benim mentorum de şu anda Marka İletişim Yöneticisi olan Beyza Hanım idi. Kendisiyle günlük iş akışının neye benzediğini ve hangi konulara güncel olarak katkı sağlayabileceğimizi konuştuk.

Staj süreci

Staj boyunca şirketin güncel ihtiyaçlarını giderme fırsatı buldum. Kurumsal iletişim, SEO iyileştirmeleri için metinler, blog yazıları, içerik planlama ve üretimiyle oldukça yakından ilgiliydim. O gün ya da o hafta neleri tamamlamamız gerektiğini mail ve yüz yüze olarak konuşuyorduk. Sosyal medya ve grafik tasarım el ele giden alanlar olduğu için Grafik Tasarımcımız Betül Hanım ile de iletişime geçiyor, kahve aralarında sohbet ediyorduk.

Bu süreçte hem metin yazarlığı hem marka iletişim alanında deneyim kazanmış oldum. Hedef kitle belirleme, persona çıkarma, içerik takvimi oluşturma ve sunum yapma gibi birçok konuda mentorum oldukça yol göstericiydi. Ayrıca şirketteki birçok insanla da tanışma fırsatı buldum. Şirketin gerçekten sıcakkanlı bir havası var.

Eğitim içerisinde eğitim

TekhneStars kapsamında sunulan izin, şirket etkinlikler gibi birçok hakkın yanı sıra eğitim de alıyorduk. Şirkette gerçekleşen ve sertifikalı yüz yüze eğitimler, stajyer ekibi olarak birbirimizi daha da yakından tanımamıza ve kişisel gelişimimize oldukça fayda sağladı. Bunun yanında online platformlardan ilgilendiğimiz konularda eğitim alma şansımız da vardı.

Bir içerik serisine bakınca kendi fikrimi görmenin tarifsiz bir zevki var. Ortaya başarılı, güzel içerikler çıkararak fayda sağlamanın yanında tüm bu TekhneStars sürecinin birçok açıdan faydalı olduğunu da söyleyebilirim. Bu yazı aracılığıyla süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Staj sürecinin sonunda Tekhnelogos ile çalışmaya freelance olarak devam ettim. Ekibin bir parçası olarak gelişimimi sürdürüyorum.

Dilerim yeni TekneStars için bu paylaştıklarım faydalı olmuştur!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir