Dipos Evreni Nedir?

Dipos Evreni; kullanıcıların doğal gaz projelerinin çizim süreci ile başlayıp proje onay ve gaz açım sürecine kadar takibini sağladığı proje onay sistemidir.

Kısa bir cümle ile tanımlamış olsak da doğal gaz sektöründeki yetkili proje firmalarının ve gaz dağıtım firmalarının ihtiyacı olan her şeyi karşılayabilecek kapsamlı bir sistemden bahsetmekteyiz.

Peki bu sistem hangi aşamaları içinde barındırmakta?

Proje Tasarım

Doğal gaz tasarım programlarımız ile hızlı ve kolay bir şekilde proje tasarımı sağlanabilmektedir.

Proje tasarımları; ZetaCAD, WebCAD ve Zetaweb uygulamalarımız üzerinden yapılmaktadır.

Proje tasarlarken masaüstü uygulaması olarak ZeteCAD’i, web tarayıcılarınızdan ise  WebCAD ve Zetaweb’i kullanabilirsiniz.

Mimari ve tesisat tasarımını tamamladıktan sonra, programlarımız bütün hesapları şartnameye uygun bir şekilde otomatik olarak yapmaktadır.

Son olarak hata kontrol paneline girerek çizilen projede bir hata olup olmadığını kontrol ederek projeyi gönderime hazır bir hale getirebilirsiniz.

DİPOS Evreni ile iş hayatınızı kolaylaştırarak size zaman kazandırmayı hedefliyoruz.

Proje Gönderim ve Proje Takibi

Tasarımı bitmiş ve gönderime hazır projeler uygulamalarımızda dijital imza ile imzalanır ve dijital proje onay sistemine kaydedilir.

Gerekli evrak işlemleri de tamamlandıktan sonra proje onaya gönderilir.

Proje gönderildikten sonra onay sürecine kadar geçen her adımı kullanıcılarımız sistem üzerinden takip edebilir.

Onay Süreci

Tasarım yapan kullanıcılarımızın işini bu kadar kolaylaştırmışken onay mühendislerini düşünmemek tabii ki olmazdı.

Gaz dağıtım firmalarının onay mühendisleri için de bir onay programımız bulunmaktadır.

Onay mühendisleri mimari ve tesisat çiziminin kontrolünü, hesap tablolarını ve hata kontrollerini, yüklenen evrak ve sigorta poliçelerini onay programından hiç çıkmadan kontrolünü sağlayabilirler.

Program içerisinde dijital imzalarını kullanarak, projeyi onaylayabilir ya da reddedebilirler.

Dijital Gaz Açma ve Randevu Süreçleri

Doğal gaz projelerinin dijital onayı yapıldıktan sonra artık son aşama olan randevu ve saha kontrol süreçleri başlamaktadır.

Kullanıcılarımız bu sürecin ilk aşamasını yine DİPOS Evreni’nin dijital gaz açma modülünden başlatır.

Kullanıcılarımız onaylanmış projeler için randevu talebinde bulunduktan sonra gaz dağıtım firması yetkilileri uygun gördükleri bir tarihe gaz açım randevusu vermektedir.

Verilen randevu tarihini dijital gaz açma modülümüzden takip eden yetkili firma yetkilisi, gaz dağıtım firması yetkilileri ile randevu verildiği tarihte saha kontrolünü yapmaya giderler.

Gaz dağıtım firması yetkilileri mobil uygulamamız olan DİPOSmobile vasıtası ile projenin uygunluğunu kontrol eder ve uygun olması durumunda gaz açım sürecini tamamlar.

Projenin tasarımı ile başlayıp gaz açımı ile biten bu süreçler DİPOS Evreni’nden önce çok sancılı bir süreç olup haftalarca sürebilmekteydi.

Dipos Evreni içerisinde ise bu süreçler baştan sona çok kısa bir sürede tamamlanmaktadır.

Tasarım ve onay sürecini kolaylaştırdığı gibi eğlenceli hale getiren DİPOS Evreni’ni en kısa zamanda keşfetmenizi öneririm.

Daha detaylı bilgi için; www.dipos.com.tr ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir