TekhneTalks Etkinliğimizde Dr. Emel Sokullu ile Biyoteknolojinin Geleceği ve Yüksek Teknoloji Girişimciliğini Konuştuk

TekhneTalks etkinliğimizin ikincisini 19 Şubat’ta Dr. Emel Sokullu ile gerçekleştirdik. Dr. Emel Sokullu ile biyoteknolojinin geleceğinin bize neler vaat ettiğini ve teknoloji alanındaki girişimlerin biyoteknoloji ile olan ilişkisini konuştuk.

Katılımcıların yoğun ilgisi ile başlayan TekhneTalks etkinliğimizde Dr. Emel Sokullu “Biyoteknolojinin Geleceği ve Yüksek Teknoloji Girişimciliği” başlıklı konuşmasıyla katılımcıların karşısına çıktı. 21.yy’da biyoteknoloji, teknoloji, globalleşme kavramlarını anlatan Dr. Sokullu ayrıca Ar-Ge, inovasyon, Üniversite-Sanayi İşbirliği ve girişimcilik konuları üzerinden de biyoteknolojinin pratikte uygulanabilirliğine değindi.

Biyoteknoloji için moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, genetik gibi doğa bilimleri dışında farklı disiplinlerden yararlanarak ekosistem içerisinde teknoloji yapmanın mümkün olduğunu dile getiren Dr. Sokullu, “Biyoteknoloji diğer teknolojilerden farklı değildir önemli olan şey inovasyonu geliştirmek için gerekli ortamı bizim oluşturuyor olmamızdır. Ar-Ge inovasyon olarak Biyoteknoloji bizim için bir fırsattır” dedi.

Biyoteknolojinin enerjiden sonra gelen en önemli ikinci teknoloji olduğunu dile getiren Dr. Sokullu, “Öğrenciler Türkiye’de olmayı bir dezavantaj olarak görmemeli. Türkiye’de olmalı ama bir ayakları dünyada olmalı. Hiçbir zaman durduğumuz yerde sıkışmış değiliz. Buradaki farklı açılımları yakalamak gerekiyor. Ben ve bütün akademisyenler bu sorumluluğun bilincinde olarak, Türkiye’de biyoteknoloji alanında çalışmalar yürütüyor ve gençlere alan açmaya çalışıyoruz” diye söyledi.

Etkinlik CTO’muz Mehmed Ali Çalışkan ve Dr. Emel Sokullu’nun katılımcılara teşekkür etmesi ile sona erdi.

Emel Sokullu Kimdir?

İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Fizik Mühendisliği lisans mezunu. Ege Üniversitesi’nde Biyomühendislik ve Malzeme Mühendisliği’nde Doktora eğitimi almıştır. EBİLTEM’de ( Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi) doktora master döneminde üniversite sanayi iş birliği konusunda uzmanlaşmış ve teknoloji transferi üzerine kafa yormuştur. 2016’da SoLab ArGe’yi kurmuş şu anda da yürütücülüğünü yapmaya ve Koç Üniversitesi’nde de Doçentlik görevine devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir