ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?

Chat gpt nedir nasıl kullanılır

Yakın zamanın en önemli gelişmelerinden bir tanesi de şüphesiz ki chat gpt olarak değerlendiriliyor. Gelişen teknolojinin son ürünlerinden bir tanesi olan bu yazılım, gerçek zamanlı olarak kullanıcılarla sohbet edebilen bir yapay zeka (AI) ürünü olarak tanımlanır. Öyle ki, yapay zeka ile birlikte öğrenmeyi ve öğrendiği bilgileri aktarmayı başarabilen bu ürün, şimdiden en büyük arama motorlarından olan Google’a rakip olarak görülmeye başlandı. Henüz test aşamasında dahi birçok kullanıcının ilgisini çekmeyi başarabilen chat gpt, openai tarafından geliştirilen ve önümüzdeki yıllara damgasını vuracak bir sohbet robotu olarak değerlendiriliyor.

ChatGPT Nedir?

Openai tarafından geliştirilen chat gpt, kullanıcıların her türlü sorusuna anlık olarak cevap verebilen kullanışlı bir sohbet robotudur. Bu noktada kullanıcılar tarafından çokça merak edilen chat gpt nedir sorusu da aslında, çok fazla gelişmiş bir arama motoru olarak cevaplanabilir. Kullanıcılar tarafından en ilgi çekici noktaları ise robotun hızlı bir şekilde öğrenme yeteneği ve soruları adet bir insan gibi cevaplama kapasitesidir. Özellikle “arama motoru” anlayışına yeni bir soluk getirecek olan yapay zekaya dayalı bu sohbet robotu, hızla kullanıcılar tarafından keşfedilmeye ve daha fazla kullanıcıya ulaşmaya başladı.

Arama motorlarına yeni bir bakış açısı kazandırmasındaki en büyük sebep ise, hemen hemen her konu hakkında bir bilgiye sahip olması ve bu bilgileri kullanıcıya doğru bir biçimde anlatabilmesi olarak değerlendiriliyor. Geniş bilgi kapasitesi ve doğru aktarım yöntemleri sayesinde chat gpt, birçok meslek için adeta çok işlevli bir asistan olarak görülüyor.

ChatGPT Nasıl Kullanılır?

Openai tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı sohbet robotu chat gpt, internet erişimine sahip her cihazdan kolay bir biçimde kullanılabilir. Öncelikli olarak chat gpt ile alakalı web sitesine giriş yapıldıktan sonra hızlı bir biçimde hesap oluşturmak gerekiyor. Web sitesi, hesap oluştururken bir e-mail adresi girilmesini ve ardından şifre oluşturulmasını istiyor. Tüm bu adımları tamamladıktan sonra ise kullanıcılar, chat gpt robotunun arayüzü ile karşılaşıyor.

Chat gpt, kullanımı oldukça basit olmasına karşın detaylı ve zor gözüken birçok işi oldukça başarılı bir şekilde tamamlayabiliyor. Chat gpt kullanım örnekleri arasında günlük sohbet için kullanımdan, detaylı bilgiler içeren çeşitli makalelerin oluşturulmasına kadar oldukça geniş bir kullanım amacı yer alıyor. Bu sebeple chat gpt nasıl kullanılır sorusunun cevabı da herhangi bir arama motorunun sunduğu tüm özellikleri, hatta daha fazlasını kapsıyor.

ChatGPT Ücretli Mi?

Openai, kullanıcılarına chat gpt-3, chat gpt-3,5 ve chat gpt-4 gibi farklı alternatiflere sahip kullanımlar sunuyor. Bu alternatifler arasında chat gpt-3 ve chat gpt-3,5 ise kullanıcılar tarafından ücretsiz bir biçimde kullanılabiliyor. Henüz çok da eski bir tarihe sahip olmayan chat gpt, ücretsiz alternatifleri ile hemen hemen her kullanıcının aradığı özelliği içerisinde barındıyor.

Chat gpt-4 ise PRO, yani ücretli üyelik gerektiren kullanıma sahip sohbet robotu alternatifleri arasında yer alıyor. Aylık olarak belirli bir miktar ödeyen kullanıcılar, chat gpt-4’ün özelliklerinden kolay ve pratik bir biçimde faydalanabiliyor. Yapay zekaya sahip olması nedeniyle sürekli olarak öğrenen ve bu doğrultuda kendini geliştiren chat gpt sayesinde kullanıcılar ücretli ve ücretsiz alternatifler ile tüm işlerini halledebiliyor.

ChatGPT Ücreti Ne Kadar?

Çeşitli geliştirmeler ve yatırım maliyetlerinden dolayı ilk olarak ücretsiz kullanıma sahip chat gpt, sonrasında ücretli alternatifler de sunmaya başladı. Bu noktada PRO plana sahip bir chat gpt üyeliği aylık olarak 42 dolar gibi bir fiyat ile kullanıcılara sunuldu. Değişen kur fiyatlarından dolayı TL karşılığı da aynı paralelde değişiklikler gösterebiliyor.

ChatGPT Ücretsiz Nasıl Kullanılır?

Openai tarafından ücretli bir şekilde sunulan chat gpt-4, bazı yollar sayesinde kullanıcılar tarafından ücretsiz bir biçimde kullanılabiliyor. Bu noktada kullanıcıların takip etmesi gereken 4 farklı yol ortaya çıkıyor.

  1. Bing ile Ücretsiz ChatGPT-4

Microsoft tarafından yapılan yatırım sayesinde chat gpt-4 ücretsiz bir biçimde kullanıcılara sunuluyor. Öncelikli olarak kullanıcıların cihazına Microsoft Edge uygulamasını indirmesi ve ardından Bing.com sitesine giriş yapması gerekiyor. Bu site üzerinde üst kısımda yer alan sohbet sekmesine tıklayarak kolay bir biçimde chat gpt-4 kullanımına erişilebiliyor.

  1. Hugging Face ile Ücretsiz ChatGPT-4

Kullanıcılar, aynı Bing.com adresinde olduğu gibi web tarayıcısından Hugging Face aracılığı ile chat gpt-4 tarafından sunulan özelliklerden faydalanabiliyor.

  1. Nat.dev ile Ücretsiz ChatGPT-4

GitHub’ın CEO’su Nat Friedman tarafından geliştirilen araç ile günlük 10 sorguyla sınırlı bir chat gpt-4 kullanımına erişilebiliyor. Bunun için tarayıcıda nat.dev adresine erişilip panel üzerinden chat gpt-4 ile ilgili alana girmek yeterli oluyor.

  1. Ora.sh ile Ücretsiz ChatGPT-4

Herhangi bir üyelik istemeyen ve kullanıcıların sınırsız bir şekilde sorgu yapabileceği adreslerden bir tanesi de ora.sh. Web tarayıcısı üzerinden hızlı bir şekilde kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

ChatGPT’nin Özellikleri Nelerdir?

Yapay zeka destekli bir sohbet robotu olan chat gpt’nin özelliklerini saymak oldukça zordur. Uzun yıllardır her internet kullanıcısının uğradığı arama motorlarından çok daha fazla ve detaylı hizmet sunabilen chat gpt, hemen hemen her kullanıcıya hitap eden özellikleri bünyesinde barındırıyor. Bu özelliklerden başlıca olanları ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Soru-cevap
  • Matematik denklemi çözebilme
  • Metin yazma (akademik makalelerden film senaryolarına kadar sınırsız bir yelpazeye sahip)
  • Diller arası çeviri
  • Verilen metnin özetini ve önemli yerlerini tespit etme
  • Sınıflandırma
  • Tavsiyelerde bulunma
  • Herhangi bir ürünün, hizmetin, terimin vb. ne işe yaradığını ve ne olduğunu açıklama

Tüm bu özellikler ve çok daha fazlası chat gpt robotunun yapabildikleri arasında yer alıyor.

ChatGPT Faydaları Nelerdir?

ChatGPT yukarıda bahsedilen tüm özellikleri ile birlikte her açıdan oldukça faydalı olan bir yapay zeka destekli sohbet robotudur. Chat gpt aracından tam olarak faydalanmak da tabii ki yine kullanıcıların elindedir. Özellikle insanların yaparken çok zaman harcadığı ve “angarya” olarak tanımlanan birçok iş chat gpt sayesinde hızlı bir şekilde tamamlanabilir. Bu da chat gpt’nin zamandan tasarruf ettiren bir özelliğinin olduğunu ortaya çıkarır. Bunun dışında insanlar tarafından kontrol ederken gözden kaçabilecek bir detayı chat gpt kolay bir şekilde yakalayabilir.

Özetle chat gpt, hayatın her alanında verimi oldukça yüksek seviyelere çıkarabilir. Fakat sürekli olarak kullanımı sonucunda yaratıcılığın ve insanların çeşitli özelliklerinin körelmesine de yol açabilir. Bu noktada kullanıcıların dengeli ve doğru biçimde bu hizmetten faydalanması tavsiye edilir.

ChatGPT Ne Sorulabilir?

Chat gpt, kullanıcıların sorgularını ayırt etmeksizin cevaplamaya programlanmış bir yapay zeka mühendisliği ürünüdür. Bu nedenle kullanıcılar tarafından gelen hemen hemen her soruyu Chat gpt, bilgisi dahilinde cevaplar. Bu sorgular arasında yemek tariflerinden kişisel gelişime, internet üzerinden kullanıcı adı belirlemekten bir film senaryosu için tavsiyeler almak gibi oldukça geniş bir skala yer alır.

Kısacası, chat gpt’ye her türlü soru sorulabilir. Tabii bu soruların belirli bir mantık dahilinde veya bir gerçeklik ya da hayal edilebilirlik üzerine kurulmuş olması, alınan cevabın kalitesi açısından oldukça önemlidir.

ChatGPT Telefonda Kullanılır Mı?

Kullanıcıların chat gpt’ye erişimi için internete bağlanabilen hemen her cihaz uygundur. Bu cihazlar arasında telefon da yer alır. Telefondan openai’ye ait olan bir web sitesine giriş yaparak chat gpt kullanımı gerçekleştirilebilir. Mobil uygulama olarak ise şimdilik sadece IOS destekli cihazlarda bulunur.

Kullanımı ve erişilebilirliği sayesinde kısa süre içerisinde birçok kullanıcının ilgisini çekmeyi başarabilen chat gpt Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca başlıca olmak üzere hemen hemen her dilde kesintisiz bir şekilde destek verebilir. Kullanıcılar bu hizmeti bilgisayar veya mobil cihazlar aracılığı ile kolayca alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir