Uzaktan Çalışanlar İçin En İyi Meeting Uygulamaları Nelerdir?

meeting uygulamaları

Azalan ofis giderleri ve nitelikli teknoloji yeteneklerine ulaşabilme gibi avantajlar, pek çok şirketi uzaktan çalışma modeline geçmeye yönlendiriyor. Ancak uzaktan çalışan ekipler arasında işbirliğini güçlendirmek ve etkin bir şekilde iletişim kurmak, bazen zorlayıcı olabiliyor. Neyse ki, günümüzde bu dezavantajı ortadan kaldırmak üzere tasarlanmış birçok meeting uygulamaları mevcut! Söz konusu uygulamalar, ekiplerin online toplantı programı ayarlayarak düzenli aralıklarla bir araya gelmelerini sağlıyor.

Online Toplantılar İçin En İyi Çoklu Video Konferans Uygulamaları

Günümüz iş yaşamında ve kişisel iletişimde yaygın olarak gerçekleşen online toplantılar, artık en sık rastlanan iletişim yöntemi! Uzaktan çalışma ve global işbirliği gereksinimlerinin artmasıyla birlikte, çoklu video konferans uygulamaları giderek daha önemli hale geliyor. Öne çıkan meeting uygulamaları, uzaktan iletişimde canlı video ve ses iletişimi sağlayarak, ekiplerin etkili bir şekilde işbirliği yapmalarını sağlıyor. Tabii birçok farklı çoklu video konferans uygulaması bulunduğu için hangisinin en uygun olduğunu seçmek son derece önemli! Aşağıda listelediğimiz her bir bilgisayar konferans programı, en sık güçlü özelliklerle öne çıkıyor;

  • Zoom
  •  Microsoft Teams
  •  Slack
  • Google Hangouts
  • Webex
  •  Skype
  • Google Meet

Online Meeting Uygulamaları

Çalışma dünyasında, uzaktan çalışma ve beraberinde gelen online toplantı programı giderek daha sık görülüyor. Söz konusu durum, işletmelerin online meeting uygulamaları talebini arttırıyor.

Sıklıkla tercih edilen ücretsiz online toplantı uygulamaları, farklı coğrafyalardaki ekiplerin bir araya gelmesini, etkili iletişim kurmasını ve iş birliği yapmasını sağlıyor. Öne çıkan meeting uygulamalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Zoom

Uzaktan çalışanlara hitap edebilen ve bilgisayarda en iyi görüntülü konuşma programı olan Zoom, kullanım kolaylığıyla dikkat çekiyor. Remote çalışan ekiplerin günlük, haftalık ve aylık toplantılarını düzenlemek üzere sıklıkla tercih ettiği bu uygulama, web seminerleri ve eğitimler için oldukça ideal!

Ücretsiz meeting uygulamaları arasında yer alan Zoom, ileri tarihli toplantılar planlamayı ve davet mailleri göndermeyi sağlıyor. Temel özellikleri arasında; sınırsız birebir toplantılar düzenleme, 40 dakikalık ve 100 katılımcıya kadar video konferanslar yapabilme, ekran paylaşımı ve etkinlikleri kaydetme gibi detaylar yer alıyor. 

Slack

Remote çalışan ekipler için popüler bir mesajlaşma platformu olan Slack, iletişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve yazılımcı toplulukları gibi farklı alanlarda tercih ediliyor. Slack, çalışma alanlarınızı düzenlemenize ve kolayca iletişim kurmanıza olanak sağlayan kanallara veya konuşma alanlarına sahip! Platform; mesaj gönderme, dosya paylaşma, birebir ya da grup görüşmeleri yapma gibi birçok özelliği içeriyor.

Mesajlarınızı Slack üzerinden hemen gönderebilir ya da daha sonra göndermek üzere planlama yapabilirsiniz. Özel sohbetler gerçekleştirmenin yanı sıra ekip üyelerinizin çevrimiçi durumunu da takip etmeniz mümkün! Üçüncü taraf uygulamalarla entegre çalışabilen ve ücretsiz olarak kullanılabilen Slack, masaüstü cihazlara ve akıllı telefonlara indirilebiliyor. 

Google Hangouts

Popüler web toplantı araçları arasında olan Google Hangouts, Gmail ile diğer Google App hesaplarıyla entegre edilebiliyor. Her büyüklükteki ekip, proje ve şirket için uygun olan bu platform, hem mesajlaşma hem de görüntülü arama özelliklerini sunuyor. Google hesabı olan ekip üyeleriyle ücretsiz ya da ücretli sohbet edebilir; aynı anda 25 kişiye kadar görüntülü arama yapabilirsiniz.

Google Hangouts sayesinde çeşitli cihazlardan erişim imkânı, ücretsiz kullanım, paylaşım olanakları ve video konferans gibi özelliklerden faydalanmak mümkün! Google hesabınızla entegre olabilen Hangouts; Google kişilerinizle kısa mesajlar, görüntülü sohbetler ve sesli aramalar yoluyla iletişim kurmanıza olanak tanıyor. 

Konuya ek olarak; iş yaşamında önemli bir süreç olan onboarding ile ilgili bilgi edinmek isterseniz linke tıklamanız yeterli!

Microsoft Teams

Genellikle uzaktan çalışan ekipler tarafından anında mesajlaşma için tercih edilen iş birliğine dayalı iletişim aracı, sorunsuz iletişimi mümkün kılıyor. Microsoft Teams, ekiplerin sohbet etmesine, farklı kanallar oluşturmasına ve günlük yazışmaları yürütmesine olanak tanıyor. Kullanıcı dostu olan platform, her büyüklükteki işletme için uygun ve Exchange, PowerPoint ve SharePoint gibi diğer Microsoft araçlarıyla entegrasyon sağlıyor.

Takımlar ve kanallar oluşturarak ekip üyelerinin iletişimini basitleştiren Teams, grup ya da bireysel mesajlaşma, SharePoint Online’da belge arşivi içeren klasör, online video konferans düzenleme ve ekran paylaşımı gibi temel özelliklere sahip! Bu özellikleri sayesinde ekipler, Microsoft Teams ile kesintisiz ve hızlı toplantılar gerçekleştirirken, işbirliğini artırmak için ekran paylaşımı da yapabiliyorlar. Not alma, dosya yükleme ve toplantı içi mesajlaşma gibi ek özelliklere sahip olan Teams, en popüler meeting uygulamaları arasında yer alıyor.    

Google Meets

Kullanımı kolay olan Google Meet, Gmail ve diğer Google uygulamalarıyla entegre bir şekilde çalışıyor. Herhangi bir zamanda ve yerden erişilebilir olan Meets, dünyada pek çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Hem bireyler hem de kurumsal kullanıcılar için ideal olan bu uygulama, yüksek kaliteli görüntü ve ses iletimi sağlıyor. 250 katılımcıya kadar büyük ölçekli toplantılar düzenleme imkânı sunuyor ve anlık mesajlaşma özelliğiyle iletişimi güçlendiriyor. 

İşe alım süreçlerinde önemli bir role sahip olan it recruiter hakkında bilgi edinmek isterseniz linke tıklayabilir, ilgili yazıyı inceleyebilirsiniz.

Skype

Uzaktan çalışanlar için en iyi meeting uygulamaları arasında yerini alan Skype, görüntülü aramalar ve toplantılar için en ideal iletişim araçları arasında! Skype Meet Now özelliği, hesap olmadan bile toplantı düzenleme ya da katılma imkânı vadediyor, bu özellik hızlı bir toplantı yapmak isteyenler için etkili bir çözüm sunuyor. Skype’ı kullanarak adınızı girmeniz ve ücretsiz görüntülü görüşme oluştur butonuna tıklamanız yeterli! Uygulama; toplantıları kaydetme, planlama, mesajlaşma, sesli arama ve ekran paylaşımı gibi çeşitli hizmetleri kapsıyor.

Platform; katılımcıların sohbet etmesine, dosya paylaşmasına, sesli ya da görüntülü metinler göndermesine ve hatta anket oluşturmasına olanak tanıyor. Zoom’un en iyi ücretsiz alternatiflerinden biri olarak kabul edilen Skype, evden çalışan ekipler için etkili bir işbirliği ve iletişim platformu olarak öne çıkıyor.

Webex

Bulut tabanlı bir video konferans uygulaması olan Webex, remote çalışanların iletişimde kalmasını sağlayan son derece güçlü bir platform! Webex, mesajlaşma, sesli ve görüntülü toplantılar gibi farklı iletişim yöntemleriyle bir çalışma alanı sağlıyor. Platform üzerinden web seminerleri düzenlemek de mümkün! Zoom ve Google Meet’in en iyi alternatiflerinden biri olarak kabul edilen Webex’e her cihazdan erişilebiliyor.

Entegrasyon seçenekleriyle Webex ekiplerin her yerden, istedikleri zaman bağlantıda kalmasını sağlıyor. Microsoft, Google Cloud, Salesforce, ServiceNow, Trello, Asana ve Jira gibi farklı uygulamalarla sorunsuz bir şekilde entegre olabilen platform ile iş akışınızı optimize edebilirsiniz. Webex’i tüm cihazlarınıza indirebilir, masaüstünüzden veya akıllı telefonunuzdan arama yapabilir ve cevaplayabilirsiniz. 

İş yaşamıyla alakalı olan kurum kültürü konulu yazımıza göz atabilirsiniz.

İşletmeler tarafından en çok tercih edilen, kaliteli HD ses ve görüntü özelliğiyle öne çıkan online meeting uygulamaları bireysel olarak da kullanılabiliyor. Görüşmelerinizi verimli hale getirmek ve iletişimi güçlendirmek için online toplantı uygulamalarını bugün keşfedin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir